Menu

HomeO tekmovanjuPravila igre

Preberite si osnovne informacije o tekmovanju in pravila za mini rokomet.

A. KATEGORIJA, ČAS IGRANJA IN VELIKOST ŽOGE

MOŠKIŽENSKE
kategorijaigralni časvelikost žogekategorijaigralni časvelikost žoge
MH (2003)2 x 15 min56 cmWH (2003)2 x 15 min54 cm
MG (2006)2 x 15 min56 cmWG (2006)2 x 15 min54 cm
MF (2008)2 x 15 min56 cmWF (2008)2 x 15 min52 cm
ME (2009)2 x 15 min54 cmWE (2009)2 x 15 min52 cm
MD(2010)2 x 15 min52 cmWD (2010)2 x 15 min50 cm
MC (2011)2 x 15 min50 cmWC (2011)2 x 15 min50 cm
MB (Mini 2012)2 x 8 min48 cmWB (Mini 2012)2 x 8 min48 cm
MA (Mini 2013)2 x 8 min48 cmWA (Mini 2013)2 x 8 min48 cm

B. OSNOVNE TEKMOVALNE INFORMACIJE

Tekmovanje poteka po pravilih Rokometne zveze Slovenije.

Zmagovalec v predtekmovanju (v skupini) je ekipa, ki:

a) osvoji večje število točk

b) v primeru enakega števila točk, se odločajo o vrstnem redu rezultati medsebojnih tekem:

  • število točk v medsebojnih srečanjih,
  • gol razlika v medsebojnih srečanjih,
  • več doseženih golov v medsebojnih srečanjih,
  • gol razlika skupaj in več doseženih golov skupno.

V kolikor sta tudi v tem primeru ekipi izenačeni, odloča žreb !!

Time out
V predtekmovanju ni ekipnega »time outa». Time out je možno uporabiti samo na finalnih tekmah.

Izključitve
Za vse kategorije, tako moški kot ženske, z izjemo mini rokometa, je izključitev igralca/ke dolga 1 minuto. Pri mini rokometu je igralec/ka izključen do naslednjega doseženega zadetka.

Finalna tekma
Če se finalna tekma konča z neodločenim izidom, se izvajajo sedemmetrovke in sicer: vsaka ekipa po pet sedemmetrovk (različni igralci), v primeru ponovnega izenačenja, se izvajajo sedemmetrovke do končnega zmagovalca (sedem-metrovke lahko izvaja vedno isti igralec).

Dresi
V primeru, da imata obe ekipi drese enake barve, jih mora prvo imenovana zamenjati.

Zamuda in neprihod na tekmo
V kolikor ekipa iz neupravičenih razlogov zamudi več kot 15 minut oz. ne pride na tekmo, izgubi sre-čanje z rezultatom 0:6. Če se to še enkrat ponovi, izgubi to srečanje z rezultatom 0:6 in se ekipo izključi iz nadaljnjega tekmovanja.

Preverjanje identitete igralcev
Preverjanje identitete (preverjanje letnice rojstva) posameznih igralcev, se izvaja na zahtevo vodstev ekip in ga opravijo sodniki pred tekmo. Igralec se lahko identificira samo s potnim listom ali osebno izkaznico.V kolikor igralec/ka nima ustreznega dokumenta za identifikacijo, ne more pričeti tekme, razen v primeru dogovora vodje ekipe z glavnim sodnikom, da se osebni dokument dostavi v roku 30 minut po končani tekmi in se takrat opravi identifikacija. Če se dokaže, da igralec ne ustreza kategoriji v kateri je tekmoval, se igralca/ko izključi iz nadaljnjega tekmovanja. Vodja ekipe mora pred vsako tekmo zapisnikarju dostaviti poimenski seznam igralcev na tekmi, saj je to obvezna priloga k zapisniku (obrazec dobite po e-mailu in v press centru).

Pritožbe
Pritožbe s pologom v višini 100 € je treba oddati v pisni obliki takoj po tekmi pri zapisnikarjevi mizi oz. eno uro po tekmi v »Press centru«. Vse pritožbe bo obravnavala disciplinska komisija. V primeru, da je pritožba ugodno rešena, se polog vrne.

Disciplinski ukrepi (na igriščih, ob igrišču)
Vodstvo tekmovanja oz. disciplinska komisija ukrepa v primeru pritožb, disciplinskih prekrških oz. v primeru nešportnega obnašanja (pretep, razgrajanje..) igralcev ali vodstva ekipe, ki se zgodijo med tekmovanjem na igriščih ali izven njih.

V primeru nešportnega obnašanja igralcev/k ali uradnih oseb ekipe, fizičnega napada na sodnike/ce ali na nasprotne igralce/ke, se igralca/ko ali uradno osebo prijavi disciplinski komisiji, ki le tega lahko kaznuje z eno tekmo ne igranja, v primeru hujšega nešportnega obnašanja pa ga lahko izključi s turnirja. V kolikor se nešportno obnašanje igralca/ke ali uradne osebe, ki je bil/a kaznovan z opominom ali tekmo ne igranja ponovi, se le ta izključi s turnirja.

Vsi udeleženci/ke turnirja se morajo držati pravil, ki prepovedujejo žoganje, kajenje in pitje alkoholnih pijač v namestitvenih kapacitetah (šole, dijaški domovi, hoteli). V primeru kršenja teh pravil, bo ekipa najprej opozorjena, v kolikor se »prekršek» zopet ponovi, se ekipo izključi s turnirja brez povrnitve stroškov.

  • Ekipe, ki so nameščene v šolah ali dijaških domovih morajo spoštovati hišni red le-teh in upoštevati navodila vodstva šol oz. dežurnih delavcev v objektih.
  • V prostorih šol je strogo prepovedano kuhanje!!!
  • Mladoletni igralci morajo biti vedno v spremstvu vodje ekipe (odgovorne odrasle osebe).

Kavcija
Vse ekipe, z izjemo tistih, ki so nameščene v hotelih, so dolžne ob prihodu položiti kavcijo v višini 150,00 €/ ekipo, katera se ob odhodu vrne. Kavcija se ekipi ne povrne v primeru, da:

  • je ekipa povzročila materialno škodo,
  • je ekipa predčasno prenehala nastopati na delegiranih tekmah.

Medicinska oskrba / Zdravstveno zavarovanje
Ekipe so dolžne ob prihodu dostaviti vodstvu tekmovanja spisek vseh udeležencev z naslednjimi podatki: ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov bivanja, številka osebnega dokumenta.

Vsi udeleženci turnirja morajo imeti urejeno mednarodno zdravstveno nezgodno zavarovanje, saj organizator ne prevzame morebitnih stroškov zdravljenja. Organizator poskrbi, da je na vsakem igrišču medicinsko osebje, katero poskrbi za nujno medicinsko pomoč v primeru poškodb, ki nastanejo v času tekmovanja. Vsi udeleženci sodelujejo na prireditvi na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema od-govornosti za nepredvidene dogodke pred, med in po končanem turnirju.

Eurofest Handball Logo

EUROFEST d.o.o., sport agency
Ulica 15. maja 21, 6000 Koper, Slovenija
E-mail: info@eurofest.si
Fax: (00386)-5-640-41-10

All contents © copyright Eurofest. All rights reserved.