Koper Handball Cup
Mednarodni velikonočni rokometni turnir
Koper/Izola, 10.-12.4.2020

Prijavljene ekipe za 3. Koper Cup

Priprave na 3. Koper Hanball Cup - Mednarodni velikonočni rokometni turnir so že v polnem teku. Lansko leto se je Koper, kot mesto domačin, pokazal v najlepši luči. Navdušeni udeleženci 2. Koper Handball Cup-a so se prepričali v odlične pogoje, ki jih Koper nudi za organizacijo take mednarodne prireditve: vrhunska športna infrastruktura, pester nabor različnih namestitvenih kapacitet in prijeten mediteranski ambient. Zato smo prepričani, da se bo  3. Koper Handball Cup-a udeležilo še večje število ekip iz različnih koncev sveta. To potrjujejo tudi že dosedanja povpraševanja in prijavljene ekipe.

Predstavljamo vam ekipe/klube, ki so že prijavljeni na 3. Koper Handball Cup-u:

 

VÖSLAUER HC (AVSTRIJA)

 

Klub VÖSLAUER HC igra v državnem prvenstvu Avstrije že 70 let. Moški igrajo to sezono v 2. avstrijski državni ligi in se bodo uvrstili v zaključne boje in se bodo tako uvrstili v 1. državno ligo.

Ekipa deklet do trinajstega leta starosti trenutno igra v nižji avstrijski ligi in zasedajo 5. mesto.

Na 24. Eurofest bosta trenerja Stundner Anna in Niederhametner Martin pripeljala naslednjo ekipo:

- dekleta letnik 2002

 

 

 

RD Rudar Trbovlje (SLOVENIJA)

V RD Rudar trenutno trenira in nastopa 5 selekcij ( od mini rokometa do članske ekipe ). Vse ekipe so sestavljene iz domačih igralcev, ki uspešno tekmujejo v državnem prvenstvu. V posameznih selekcijah imamo kandidate oziroma člane reprezentance Slovenije. Člani trenutno nastopajo v 2. DRL, kjer se borijo za napredovanje v 1. B ligo. Kadeti (l.1999) so na mednarodnem turnirju v Prešovu ( Svk ) osvojili 2. mesto.

Tudi letos se bo RD Rudar udeležil turnirja, in sicer v dveh kategorijah: z ekipo letnikov 2002 in mlajši ter ekipo letnikov 2004 in mlajši.

Ekipo letnikov 2002 v sezoni 2015/16 vodi Jaka Keše. Izkušeni trener mlajših kategorij ter uveljavljen trener članskih ekip. Ekipo je prevzel v letošnji sezoni in uspešno zakorakal v tekmovanje. Ekipo SDB bodo na turnirju sestavljali: Nik Jager, Luka Petek, Andraž Skvarč, Jernej Kink, Nejc Urdih, Nejc Žagar, Jošt Naglav, Luka Markošek, Domen Leskovšek, Nejc Sardinšek, Gašper Nemet, Črt Drobnič, Žiga Božič, Nejc Pistotnik in Lin Maselj.

 

 

Ekipo letnikov 2004 (MDB) v sezoni 2015/16 vodi Uroš Drobnič. Gre prav tako za izkušenega trenerja mlajših selekcij, ki ima trenerske izkušnje tudi iz 1. A DRL. Trenutno v društvu opravlja tudi funkcijo predsednika društva. Ekipo MDB je prevzel v letošnji sezoni in jih uvaja v veliki rokomet in sistem tekmovanja v državnem prvenstvu. Ekipo MDB bodo na turnirju sestavljali: Vid Jager, Matija Omahen, Andraž Stanič, Blaž Kaluder, Tim Doma, Marko Milinovič, Jasmin Škrgič, Matjaž Barovič, Vid Oražem, Enej Pleša, Ali Rizvić in  Adis Kobinović.