Koper Handball Cup
Mednarodni velikonočni rokometni turnir
Koper/Izola, 10.-12.4.2020

1. Koper cup

Po vzoru na tradicionalni mednarodni rokometni festival »EUROFEST«, smo se odločili organizirati v Kopru podobno prireditev. Termin smo si izbrali v času » velikonočnih praznikov », saj so v tem času proste nastanitvene kapacitete ( hoteli, dijaški domovi in šole ), hkrati pa je veliko klubov, ki se tovrstnih turnirjev udeležujejo samo v toku tekmovalne sezone.

Dogajanje

1. Mednarodni velikonočni rokometni turnir se bo odvijal v Kopru od petka, 18.aprila do nedelje, 20. aprila 2014. Pričakujemo udeležbo okoli 30 ekip iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, BIH, Srbije in Slovenije.

Nastanitev

Prvo leto pričakujemo okoli 500 udeležencev ( cca. 1.500 nočitev ), kateri bodo nastanjeni v.hotelih, privat nastanitvah, dijaških domovih in šolah v koprski občini.

Tekmovanje

Tekmovanje bi se odvijalo samo v dvoranah; Bonifika, OŠ Koper, Srednja tehniška šola, Škofije in OŠ Anton Ukmar oz. Dušan Bordon. Na turnirju bodo nastopale tako moške kot tudi ženske ekipe, od mini rokometa do kadetskih selekcij.

Program

- petek, 18. 4. 2014: prihod in nastanitev ekip, predavanje prof. ABAS ARSLANAGIĆA: VRATAR V ROKOMETU (praktični prikaz, okrogla miza, pogovor s trenerji)
- sobota, 19. 4. 2014: tekmovanje v skupinah, otvoritvena slovesnost, družabni večer v Zelenem parku
- nedelja, 20. 4. 2014: tekmovanje v skupinah, finalne tekme, zaključna slovesnost