Koper Handball Cup
Mednarodni velikonočni rokometni turnir
Koper/Izola, 19.-21.4.2019

Osnovna pravila

A. KATEGORIJE, IGRALNI ČAS, VELIKOST ŽOGE

ŽENSKE

KategorijeIgralni časVelikost žoge
WG (2002) 2x15 min 54 cm
WF (2004) 2x15 min 54 cm
WE (2005) 2x15 min 52 cm
WD (2006) 2x15 min 50 cm
WC (2007) 2x15 min 50 cm
WB (2008) mini handball (1+4) 2x8 min 48 cm
WA (2009) mini handball (1+4) 2x8 min 48 cm

MOŠKI

KategorijeIgralni časVelikost žoge
MG (2002) 2x15 min 58 cm
MF (2004) 2x15 min 58 cm
ME (2005) 2x15 min 54 cm
MD (2006) 2x15 min 52 cm
MC (2007) 2x15 min 50 cm
MB (2008) mini handball (1+4) 2x8 min 48 cm
MA (2009) mini handball (1+4) 2x8 min 48 cm

 

B. OSNOVNE TEKMOVALNE INFORMACIJE

1.) Tekmovanje poteka po pravilih Rokometne zveze Slovenija.

2.) Zmagovalec v predtekmovanju (v skupini) je ekipa, ki osvoji večje število točk.

V primeru enakega števila točk, se odločajo o vrstnem redu rezultati medsebojnih tekem:

  • število točk v medsebojnih srečanjih
  • gol razlika v medsebojnih srečanjih
  • več doseženih golov v medsebojnih srečanjih
  • gol razlika skupaj in več doseženih golov skupno

3.) Time out

V predtekmovanju ni ekipnega "time outa". Time out je možno uporabiti samo na finalnih tekmah.

4.) Finalna tekma

Če se finalna tekma konča z neodločenim izidom, se izvajajo sedemmetrovke in sicer:

  1. Vsaka ekipa po pet sedemmetrovk (različni igralci)
  2. V primeru ponovnega izenačenja, se izvajajo sedemmetrovke do končnega zmagovalca (sedemmetrovke lahko izvaja vedno isti igralec)

5.) Dresi

V primeru, da imata obe ekipi drese enake barve, jih mora prvo imenovana zamenjati.

6.) Zamuda in ne prihod na tekmo

V kolikor ekipa, iz neupravičenih razlogov, zamudi več kot 15 minut oz. ne pride na tekmo, izgubi srečanje z rezultatom 0:6. Če se to še enkrat ponovi, izgubi to srečanje z rezultatom 0:6 in se ekipo izključi iz nadaljnjega tekmovanja.

7.) Preverjanje identitete igralcev

Preverjanje identitete (preverjanje letnice rojstva) posameznih igralcev, se izvaja na zahtevo vodstev ekip in ga opravijo sodniki pred tekmo. Igralec se lahko identificira samo z potnim listom ali osebno izkaznico. V kolikor igralec/ka nima ustreznega dokumenta za identifikacijo, le ta ne more pričeti tekme, razen v primeru dogovora vodje ekipe z glavnim sodnikom, da dostavijo osebni  dokument v roku 30 minut po končani tekmi in se takrat opravi identifikacija. Če se dokaže, da igralec ne ustreza kategoriji v kateri je tekmoval, se igralec/ka izključi iz nadaljnjega tekmovanja.

8.) Pritožbe

Pritožbe s pologom 100 Evrov je treba oddati v pisni obliki takoj po tekmi pri zapisnikarjevi mizi oz. eno uro po tekmi v 'Press centru'. Vse pritožbe bo obravnavala disciplinska komisija. V primeru, da je pritožba ugodno rešena, se polog vrne.

9.) Disciplinski ukrepi (na igriščih, ob igrišču)

Vodstvo tekmovanja oz. disciplinska komisija ukrepa v primeru pritožb, disciplinskih prekrških, oz. v primeru nešportnega obnašanja (pretep, razgrajanje, itd.) igralcev ali vodstev ekip, ki se zgodijo med tekmovanjem na igriščih ali izven njih.
V primeru nešportnega obnašanja igralcev/k ali uradnih oseb ekipe, fizičnega napada na sodnike ali na nasprotne igralce/ke, se igralca/ko ali uradno osebo prijavi disciplinski komisiji, ki le tega lahko kaznuje z eno tekmo ne igranja, v primeru hujšega nešportnega obnašanja pa ga lahko izključi s turnirja. V kolikor se nešportno obnašanje igralca/ke ali uradne osebe, ki je bil/a kaznovan z opominom ali tekmo ne igranja ponovi, se le ta  izključi s turnirja.

Vsi udeleženci/ke turnirja se morajo držati pravil, ki prepovedujejo žoganje, kajenje in pitje alkoholnih pijač v namestitvenih kapacitetah (šole, dijaški domovi, hoteli). V primeru kršenja tega pravila, bo ekipa najprej opozorjena, v kolikor se "prekršek" zopet ponovi, se ekipa izključi s turnirja brez povrnitve stroškov.

Mladoletni igralci, morajo biti vedno v spremstvu vodje ekipe (odgovorne odrasle osebe)

10.) Medicinska oskrba / Zdravstveno  zavarovanje            

Ekipe so dolžne ob prihodu, dostaviti vodstvu tekmovanja spisek vseh udeležencev z naslednjimi podatki: ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov bivanja, številka osebnega dokumenta.

Vsi udeleženci turnirja morajo imeti urejeno mednarodno zdravstveno nezgodno zavarovanje, saj organizator ne prevzame morebitnih stroškov zdravljenja.

Organizator poskrbi, da je na vsakem igrišču medicinsko osebje, katero poskrbi za nujno medicinsko pomoč v primeru poškodbe, ki nastanejo v času tekmovanja.

Vsi udeleženci sodelujejo na prireditvi na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornost za nepredvidene dogodke pred, med in po končanem turnirju.

11.) Drugo

V primeru premajhnega števila prijavljenih ekip v posamezni kategoriji se lahko organizator odloči za združitev dveh kategorij.