Koper Handball Cup
Mednarodni velikonočni rokometni turnir
Koper/Izola, 19.-21.4.2019

Prijavljene ekipe

ROKOMETNI KLUB GORENJE VELENJE

Turnirja v Kopru se bodo udeležile tri selekcije Rokometnega kluba Gorenje Velenje: mlajši dečki A in B ter starejši dečki B. V velenjskem klubu dajejo velik poudarek na sam razvoj individualne tehnike in osebne rasti. Pomembno je, da so igralci med seboj povezani, se spoštujejo in dozorevajo v odgovorne osebnosti. Primarni cilj selekcij v sezoni je odigrati vsako tekmo maksimalno in prikazati nivo pozitivne borbenosti ter na parketu prikazati elemente, ki se jih mlade velenjske osice naučijo na treningih. Dobro delo in pozitiven pristop k treningom in tekmam na koncu sam prinese tudi dobre rezultate.

RK Duplje - Radovljica

Pod imenom RK Duplje - Radovljica igrajo dobro leto, udeležili so se že turnirjev v Hrastniku Zasavje cup 2018, turnirja v Monoštru na Madžarskem 2018 in Pokijevega turnirja v Celju 2019. Na Koper cupu bodo nastopili v kategoriji  mini 2008 z eno ekipo in v kategoriji 2009 mini z dvema ekipama. Veselijo se prvega druženja na Koper cupu 2019.

 

RD ALPLES ŽELEZNIKI

Že tretje leto zapored se turnirja Koper Hadndball cup udeležujejo tudi ekipe društva Alples Železniki. Tokrat se bodo turnirja udeležili igralci in igralke letnika 2007 in mlajši s trenerjem Rokom Završnikom. Prav letos obeležujejo 60 letnico igranja rokometa v dolini, zato so zelo veseli, da se je rokomet kljub vzponom in predvsem padcem ohranil do danes. 

 

RD RIKO RIBNICA

Generaciji letnikov 2002 in 2003 je bila v preteklosti zelo uspešna, saj so se od kategorije MDB dalje kar 3x uvrstili v Finar-4 državnega prvenstva, leta 2016 pa v kategoriji SDB postali tudi državni prvaki. Vodi jih prekaljeni vratarski maček Stojan Gelze.
 
Generaciji letnikov 2004 in 2005 tekmovalno ni bila tako uspešna, je pa v njej nekaj zelo nadarjenih fantov, ki jih vodi naš dvakratni olimpijec in eden od rokometašev z največ nastopi za slovensko državno reprezentanco Tomaž Tomšič.
Generaciji letnikov 2006 in 2007 tudi uspešno kažeta svoj potencial z uvrstitvijo v polfinalne skupine državnega prvenstva. Rokometnih veščin jih uči starosta ribniškega rokometa Janez Ilc.
 

GKL Waldviertel

GKL Waldviertel je sindikat med Moser Medical UHK Krems in USV Langenlois Handball in prihaja iz Spodnje Avstrije. Leta 2012 so se klubi odločili ustanoviti ta sindikat, da bi bolje vzpostavili in promovirali ženski rokomet v naši regiji.

Trenutno v skupnosti igra več kot 100 deklet in več kot 150 fantov. V ženskem mladinskem sektorju so zastopani v kategorijah U18W, U14W, U12W, U11, U10W in U9W.

Na Koper Cupu bodo sodelovali v kategoriji ženske 2006 in 2007.

 

HSG REMUS Bärnbach / Köflach

HSG REMUS Bärnbach / Köflach sestavljata dva kluba HC Bärnbach in HC Köflach, ki sta se združila leta 1992. V klubu so ekipe deklet in fantov s približno 180 otroki, ki se borijo za naslov prvakov na Štajerskem.

Udeležili se bodo 6. rokometnega pokala v Kopru z dvema ekipama v kategorijah ženske 2002 in 2005.