Koper Handball Cup
International Easter handball cup
Koper/Izola, 10th - 12th Apr 2020

4. Koper Handball Cup je tukaj!

Ob slovenski obali bo med velikonočnimi prazniki še četrto leto zapored precej pestro. V Kopru, Izoli in na Škofijah bo zaigralo 98 ekip in številnih evropskih držav, znova bo precej pestra tudi slovenska zasedba, še kako pa nas veseli številčnost nemških klubov Bezirk in ESV Regensburg, oba na obalo prihajata s kar osmimi ekipami. Turnir se bo s predtekmovanjem začel v petek, 14. aprila, s finalnimi tekmami pa se bo končal v nedeljo, 16. aprila.

 

Organizatorji, ki se podpisujejo tudi pod organizacijo še večjega, poletnega turnirja, Eurofest, obljubljajo pester program. Uradnemu delu z otvoritveno slovesnostjo, bo drugi dan sledil družabni večer s karaokami, ki je med mladimi rokometaši vedno odlično sprejet. Zaključni dan bo minil v znamenju finalnih tekem, ki jim bo seveda sledila slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov.

 

Obalno tekmovanje privabi praktično vse primorske klube, ki se jim vsako leto pridruži več slovenskih ekip. Svoje predstavnike pa bodo imele tudi Avstrija, Bosna, Hrvaška, Madžarska, Nemčija, Italija, Slovaška in Srbija. Ekipe bodo po starosti razporejene v šest kategorij, od najstarejših rojenih v letu 1998 pa vse do 2006 in mlajših, ki se bodo pomerili v mini rokometu.