Koper Handball Cup
Mednarodni velikonočni rokometni turnir
Koper/Izola, 30.3.-1.4.2018

Prijavljene ekipe

BEZIRK OSTBAYERN

Leta 1998 se je Bayerischer Handball-Verband, bavarska rokometna zveza preoblikovala. Od takrat je sestavljena iz osmih okrajev. Naš okraj je Ostbayern, ki se nahaja sredi Bavarske. Najbolj znani kraji v našem okraju so Erlangen in Regensburg. Vsako leto vsak okraj izbere najboljše igralce za reprezentativne skupine in tekmuje enkrat na leto, na drugih območjih. Najboljši igralci iz vseh okrožij bodo izbrani za ekipo bavarske rokometne zveze. Naslednji korak za tiste igralce bi bila nemška reprezentanca. Igralci, kot Steffen WEINHOLD (THW Kiel) je bil vse od okrožnega ekipe Ostbayern v reprezentanci.
 
V Ostbayern smo zelo ponosni, da ponujamo več usposobljenih trenerjev in praks, ki potekajo dvakrat mesečno. Vsako leto sodelujemo na turnirjih po vsej Evropi. To pa so naše deklice in dečke, ki so bili izbrani iz približno 55 različnih klubov, ne samo boljši igralci, temveč tudi dobre osebe. Na ta način so razvili veliko odnosov s svojimi člani ekipe, ki pomagajo tudi, ko tekmujejo med seboj na klubski ravni za prvenstva.
 
Seveda ta prijateljstva dobro vplivajo na Ostbayern ekipo. V juniju 2016 so naša dekleta (letnik 2000 ali mlajše) dobile bavarsko prvenstvo v Grosswallstadt. Po 4 zmagah smo se srečali v finalu z Alpenvorland in jih premagali 25:12 v 30 minutah. Naši fantje (letnik 2000 in mlajši) so pravtako prišli v finale. Poškodbe ključnih igralcev so nam sicer preprečile, da gredo do konca, vendar je bilo drugo mesto proti močni konkurenci dober rezultat. V tekmi za najuspešnejšega v okrožju smo končali na prvem mestu.
 
Naši najmlajše ekipe so bili enako uspešne v letu 2016: Punce (letnik 2003 in mlajše), so osvojile prvenstvo in ostal nepremagane, dečki (letnik 2002 in mlajši) pa so izgubili proti Heartbreaker v finalu in so na drugem mestu. Spet smo končali kot najboljši v četrti na Bavarskem.
 
Upamo, da bo enako uspešno v letu 2017 in Koper Cup bo velik test za naše ekipe.
 
O turnirju smo izvedeli na turnirju v Hamburgu leta 2016 in smo ponosni, da smo bili povabljeni v državo, ki diha z rokometom in je zibelka toliko odličnim igralcem. Načrtujemo, da bomo sodelovali z 6 ali 7 ekipami. Veselimo se tekmovanja proti neznanim ekipam iz tujih držav in novih spoznanstev iz rokometne družine.

Robert Torunsky
Glavni trener Bezirk Ostbayern