Koper Handball Cup
International Easter handball cup
KOPER, 14th - 16th Apr 2017

4. Koper Handball Cup

Nova pravila v letu 2017

Na letošnjem 3. Mednarodnem velikonočnem rokometnem turnirju - KOPER HANDBALL CUP 2016 je bila zelo visoka udeležba, kar izraža fantastične pogoje, ki jih nudi koprska občina, to so vrhunske dvorane in namestitve. Gostili smo kar 92 rokometnih ekip iz 7 držav; Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore, Slovaške, Srbije in Slovenije. V treh dneh, od 25. do 27. marca, se je skupno predstavilo kar 1300 rokometašev, odigranih je bilo 217 kakovostnih tekem. Čeprav gre šele za tretjo tovrstno športno prireditev nas je rekordna udeležba, 100-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjima dvema izvedbama turnirja, prijetno presenetila in zelo razveselila, da so se klubi tako množično odzvali našemu povabilu. To dokazuje, da jim termin in koprska ponudba ustrezata, je pa tudi pokazatelj in pohvala organizatorjem za ves trud, ki ga v ta šport vlagamo že 24 let.

Za naslednje leto bomo uvedli novo pravilo in sicer omejitev števila udeležencev na 8 oseb na ekipo. O vsem vas bomo seveda pravočasno obveščali prek naše spletne in facebook strani.

Se vidimo na 4. Mednarodnem velikonočnem rokometnem turnirju - KOPER HANDBALL CUP 2017!

 

3rd Koper Handball cup

Koper Handball Cup 2016 je gostili kar 92 rokometnih ekip iz 7 držav; Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore, Slovaške, Srbije in Slovenije. V treh dneh, od 25. do 27. marca, se je skupno predstavilo kar 1300 rokometašev, odigranih je bilo 217 kakovostnih tekem.

Najboljše rokometašice (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bile iz klubov: RK Piran, ŽRK Buje, ŽRK Branik DP – Logik, ŽURD Koper, ŽRK Izola.

Najboljši rokometaši (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bili iz klubov:RK Buzet, RD Rudar Rude, RK Celje Pivovarna Laško, RK Trsat Rijeka, RK Prvi As in 

reprezentanca Slovenije - letnik 2000.

Rezultate tekem si lahko ogledate na tej povezavi: Rezultati

Starostni razpon je bil od mini rokometašev do kadetskih kategorij. Nastanjeni so bili v Kopru, Izoli in Ankaranu. Osrednje prizorišče turnirja je bila športna dvorana Osnovne šole Koper, tekme pa so se igrale še v drugih 5 dvoranah; v Areni Bonifika, telovadnici Srednje tehniške šole Koper, OŠ Dušana Bordona, dvorani Burja na Škofijah in v Izoli – dvorani v Kraški ulici.

Rajanje ekip

Več foto utrinkov si lahko ogledate v našem foto albumu.

Tekst: Breda Kranjc

FOTO: Sergio Verzier 

DEADLINE FOR REGISTRATION TO THE 3RD KOPER HANDBALL CUP

Dear handball friends,

the 3rd KOPER HANDBALL CUP is approaching really fast. That is why we appeal to all clubs that did not sign up yet, to do so immediatelly because THE DEADLINE FOR REGISTRATION is Wednesday 2nd March 2016.
The application for is on our website on the following link:

http://kopercup.eurofest.si/…/com_…/applications/signup.html

 

Best regards,
Eurofest team